Du är här

Adrianne

25 år, queer kille

Jag bor i en av Sveriges största städer och jobbar inom skolan. Jag började definiera mig som trans vid 22 års ålder. Men det sa inte ”pang!” och så visste jag, utan det finns händelser tidigare i mitt liv som tyder på någon form av transidentitet. Kanske var det bara så att när jag kom i kontakt med "likasinnade" så knöts påsen ihop. Just nu ser jag mig mer som en ganska queer kille, så det har väl växlat från intergender. Men det spelar ingen roll. Jag känner inte att det är något som jag har gått igenom och lämnat bakom mig, utan snarare att trans är något som kan komma igen.

Jag var aldrig i behov av en utredning eftersom jag är en person inom gråzonen av kön. Vad finns det att utreda när jag inte vill korrigera mitt biologiska kön, utan snarare bilden av vad ett kön är? Jag vill inte byta ram, jag vill vidga ramarna för mitt kön.

Sex var jobbigt när jag ibland inte ville ha en snopp, men det går ju att ha sex på en massa olika sätt. Det berodde ofta också mer på vem jag låg med än på själva könet, hur personen såg på mig i fråga om förväntningar och prestation.

Mina kompisar inom den nyare kretsen vet att jag är queer och har varit ett bra stöd och en trygghet för mig i sökandet efter en identitet. Ingen, förutom möjligtvis en, av mina kompisar från den lilla staden jag kommer ifrån vet. Men jag tror inte det hade varit världens grej heller, ibland är det som att andra vet innan man vet det själv!

För ett par år sedan bytte jag namn till ett könsneutralt namn via Skatteverket. Jag visste att det fanns en konstnär som var man och en sångerska som var kvinna som hette så och därför tog jag det. Fast folk vet inte hur de ska uttala det, de tycker inte det stämmer när de ser min kropp, det är som om de sätter något i halsen typ.

Jag tycker inte det är intressant att befästa könsroller via kläder och jag försöker istället hitta de kläder och attribut jag helt enkelt gillar. Jag klär mig inte på något visst sätt för att passera eller för att spegla ett visst kön men ofta blir folk förvirrade ändå.

Senast ändrad: 
29 april, 2014 - 05:03

Sökformulär