Du är här

Om Transformering.se

På Transformering.se är det vanligt att vara transperson. Därför är de flesta av texterna på sidan skrivna med ett allmänt tilltal. Vi hoppas att du som har erfarenhet av att vara transperson eller reflektera kring din könsidentitet ska kunna hitta texter här som känns viktiga för just dig. Vi hoppas även att du som är närstående eller som möter transfrågor i din yrkesroll ska ha nytta av sidan. Hemsidan drivs av RFSL Ungdom och RFSL.

Bredd av information

Mycket av informationen på Transformering.se riktar sig till dig som på något sätt vill förändra din kropp så att den stämmer bättre överens med din könsidentitet. Du hittar även information om rättigheter, relationer, sex och annat viktigt. På sidan finns dels mycket fakta, dels några personliga berättelser från personer med olika erfarenheter av att vara trans. Hemsidan uppdateras regelbundet och i dialog med exempelvis myndigheter eller personal inom den könsbekräftande vården. Vi strävar efter att alltid erbjuda aktuell information, men ibland kan det finnas sidor som inte hunnit uppdateras på ett tag. Kontakta oss gärna om du ser något konstigt eller något som känns oklart. 

För transpersoner i alla åldrar

Transformering.se togs fram av RFSL Ungdom år 2010 med stöd från Allmänna Arvsfonden. Många texter har därför fokus på dig som är i åldern 13-30 år. Sedan år 2017 driver RFSL och RFSL Ungdom hemsidan tillsammans och hemsidan riktar sig därmed till alla åldrar. Många delar av sidan är aktuella för alla oavsett ålder men språk, ämnen och bilder togs fram med tanke på ungdomar och unga vuxna. Vi försöker också uttrycka oss ganska enkelt för att sidan ska vara så tillgänglig som möjligt för dig som är ny inför trans. Söker du specifik information som du inte hittar på sidan – mejla oss på info@transformering.se så svarar vi så bra vi kan.

Du som är närstående eller professionell

Du som är närstående till en eller flera transpersoner, som i ditt arbete träffar transpersoner eller som av andra skäl är intresserad av transfrågor är också mycket välkommen att ta del av Transformering.se. Här finns även en del information som riktar sig särskilt till dig som är närstående och till dig som arbetar exempelvis inom skola, i vården, på fritidsgårdar eller inom media.

Om RFSL Ungdom och RFSL

RFSL Ungdom och RFSL arbetar för hbtqi-personers rättigheter genom politiskt påverkansarbete. Vi arrangerar evenemang, har social verksamhet, utbildar och bedriver ett omfattande arbete kring sexuell hälsa. Vi arbetar lokalt, nationellt och internationellt. Alla som står bakom våra värderingar kan bli medlemmar! Du kan läsa mer om våra två olika organisationer och vad vi gör på våra officiella hemsidor: www.rfslungdom.se och www.rfsl.se

Kontakta oss

Har du frågor, tycker att vi ska ändra något eller förslag på texter som inte finns här idag får du gärna mejla till oss på info@transformering.se. Hit kan du även skicka frågor eller funderingar kopplat till trans. (Läs mer om hur vi hanterar och lagrar personuppgifter längst ner på denna sida.) Vi som svarar på mejlen arbetar med transfrågor på RFSL Ungdom och RFSL. 

Hantering av personuppgifter

Endast behörig personal har tillgång till Transformerings mejl. Mejl som kommer till oss rensas regelbundet. Innan mejlen rensas statistikförs de i redovisnings- och utbildningssyfte. Personuppgifter, som mejladress eller ditt namn, statistikförs inte och statistiken kan inte knytas till en enskild individ. I enlighet med den nya dataskyddsförordningen har du exempelvis rätt att beställa ett utdrag på vilka av dina uppgifter vi lagrar om dig. Fråga oss gärna om detta!

Senast ändrad: 
27 november, 2020 - 16:05

Sökformulär