Transformering.se svarar på frågor om sex och relationer – på Youtube hela sommaren

I våras blev vi på Transformering.se kontaktade av Utbildningsradion (UR) och deras program Tänk till. De berättade att de under sommaren skulle publicera lustfyllda noveller skrivna av unga personer, om unga och för unga, och dessutom skulle deras Youtubekanal sända en serie med korta svar på frågor om sex och relationer. Ville vi vara med och svara på några frågor? Självklart ville vi det!

”100 frågor och svar om sex!” sänds hela sommaren. Varje torsdag läggs 10 nya frågor upp, och Tänk tills sex-experter Reyhaneh Ahangaran, Matias Garzon och Vierge (från Transformering.se) svarar. De frågor som Transformering.se svarat på hittills är (rubrikerna länkar till videorna)

5 ”Jag vill bli kallad hen i skolan, vem pratar jag med?”
10 ”Hur kan jag lära känna min sexualitet?”
26 ”Hur berättar jag att jag inte vill bli definierad som man eller kvinna?”
31 ”Hur kan jag ha sex som inte är så könat?”
32 ”Vad innebär det att köna?”

Och nu under sommaren kommer vi alltså att svara på många fler frågor i videoform.

Parallellt med ”100 frågor och svar om sex!” lägger Tänk till ut fem heta berättelser om sex, kärlek och lust. Novellerna är skriva av unga och utvalda av UR och UMO.se, ungdomsmottagningen på nätet. Transformering.se har kollat på de två som lagts ut hittills, ”En varm sommarnatt” och ”Selma och jag”, och tycker att det är fint att man inte vet om personerna är trans eller cis och att man inte får veta så mycket om hur personernas kroppar ser ut. Det kan man fylla i själv i tankarna om man vill. Och kanske bli inspirerad att  skriva sexnoveller själv där transpersoner är med?

 

Bild: Tänk till på Instagram

Lägg till ny kommentar

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Sökformulär